Eficacitatea exercitiilor fizice si a manipularii spinale in tratamentul durerilor lombare

Page

Studiul UK BEAM (United Kingdom Back Pain Exercise and Manipulation) in ceea ce priveste eficacitatea exercitiilor fizice si a manipularii spinale in tratamentul durerilor lombare.

Studiul a reliefat faptul ca durerile de spate au ajuns sa fie considerate o problema economica majora. Angajatii devin din ce in mai neproductivi din cauza durerilor localizate la nivelul spatelui. Manipularea coloanei este considerata o modalitate eficienta prin care se reduc pierderile datorate acestor afectiuni. S-a demonstrat de asemenea ca manipularea coloanei folosita ca metoda unica de tratament este mai eficienta pentru pacienti decat combinatia dintre chiropraxie (manipularea coloanei) si o serie de exercitii fizice.
La studiu au participat 1287 de persoane, iar concluziile au relevat faptul ca manipularea coloanei (privita ca tratament exclusiv, neasociat cu nicio alta metoda) are o foarte mare eficienta in termeni financiari atat pentru marile companii cat si pentru pacienti.

Din punct de vedere financiar acest studiu a stabilit ca manipularea coloanei, tehnica principala de tratament in chiropraxie, este cea mai eficienta metoda – din punct de vedere al costurilor si rezultatelor – de tratament a durerilor de spate.

Leave a Reply