Masajul Anticelulitic

Page

Se spune ca femeile au cu 10% mai mult tesut adipos decat barbatii; tesut care este distribuit neuniform pe suprafata corpului. Femeile au predispozitie sa aiba mai mult tesut adipos pe coapse in adolescenta si se adauga si zona abdomenului si poate a bratelor in perioada adulta. Barbatii, in schimb, au predispozitie sa aiba mai mult tesut adipos in zona abdomenului si, unii dintre ei, in zona coapselor si a mainilor.

Tesutul adipos este peste tot: in jurul inimii, pe abdomen, pe coapse, pe brate, pe spate, peste tot, iar, in anumite zone, are un diametru care ne supara. In momentul in care ne apucam fie de sala, fie de un regim alimentar, nu noi alegem de unde va micsora diametrul mai intai. S-ar putea ca respectivul corp sa considere ca tesutul adipos din zona spatelui este mai accesibil si de acolo sa simta nevoia sa consume la inceput. Apoi sa mearga in zona fetei, a sanilor, a coapselor, a abdomenului, a soldurilor, dar fara a-si epuiza nici pe departe rezervele! Pentru ca acest tesut adipos reprezinta excelente rezerve pentru perioadele grele prin care organismul se asteapta sa treaca.

Masajul anti-celulita este una din cele mai bune solutii de a scapa de “coaja de portocala”. Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate de celulita. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulita.

Influentele masajului anti-celulita asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca masajul anti-celulita nu este un masaj de relaxare – se actioneaza insistent (uneori chiar usor dureros) asupra zonelor afectate de celulita. La Perfectcontur poti beneficia si de acest tip de masaj cu minimum de disconfort si maximum de efecte.

Celulita
Celulita este o inflamatie a tesutului adipos, putand fi considerate o boala. Celulele grase sunt dispuse subcutanat in ochiurile unei retele de tesut conjunctiv. Inflamatia acestui tesut se produce din cauza unei circulatii sangvine locale si a unui drenaj limfatic deficitar. In urma procesului inflamator, celulele adipoase devin mult mai aderente la piele, iar fibrele conjunctive ce formeaza ochiurile retelei se fibrozeaza si se scurteaza inegal si trag de piele, dand astfel aspectul de “coaja de portocala” al acesteia.

Abdomen
neteziri
frământat (cută mare)
ciupit
plescăit
pensat
neteziri
Se repetă de mai multe ori aceeaşi succesiune, pe o durată de 15-20 minute.
Coapse şi fesieri
neteziri
frământat
tapotament
ciupit
neteziri

Este bine sa incepem masajul anticelulitic cu un drenaj limfatic si o stimulare a glandelor endocrine. Trebui tinut cont de gradul celulitei in asa fel incat dupa masaj sa nu apara echimoze. Daca masajul este facut la un nivel profesional trebuie stiut ca este una dintre cele mai complexe metode de indepartare a celulitei, necesitand un efort mare din partea maseurului.

Masajul Anticelulitic propriu-zis

PROCEDEE:
• Masajul gambei – anterior si posterior ,
• Masajul coapsei – anterior si posterior
• Masajul fesier si abdominal
• Frictiune, framântat, tapotament,
• Presiuni, vibratii, trepidatii,
• Netezire finala de relaxare.

EFECTE:
• fragmenteaza si discloca lobulii de grasime,
• elibereaza tesutul de celulele adipoase,
• accelereaza fluxul limfatic pentru preluarea toxinelor,
• intensifica circulatia sanguina în tesuturi,
• dezagregheaza si elimina produsele de descompunere,
• stimuleaza terminatiile nervoase subcutanate

Leave a Reply